Tuigage. 

Advies & service Verstaging, schoten en vallen.

schoten en vallenBlind vertrouwen.
We gaan iets zeggen dat misschien wat vreemd klinkt. De technische levensduur van een RVS stag is niet langer dan 10 jaar. Een enorm verschil met de praktijk. Veel mensen vertrouwen blind de stabiliteit en breekkracht. Ze varen dan ook tientallen jaren met de zelfde stagen. Is het dan nodig om de stagen iedere 10 jaar te vervangen? Wij geven u het advies de stagen minimaal één keer in het jaar te controleren en dan zelf beoordelen of vervangen nodig is.

Verstaging vervangen.
Een stag maken gaat bijzonder vlot. Wanneer u de winkel bezoekt met de oude stag, kunt u na 15 tot 30 minuten met de nieuwe naar buiten lopen. Wij proberen u meteen te helpen, maar het is wel van belang dat de stag met zorg gemaakt kan worden. Vandaar dat we u kunnen vragen de verstaging op een ander moment af te halen. Wanneer u wilt nemen we al het werk uit handen. U brengt uw schip en wij vervangen de betreffende stagen en een paar dagen later haalt het schip weer op. Hier vind u de contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Lopend want
De schoten en vallen aanboord worden samen het lopend want genoemd. Ook deze worden in de praktijk langer gebruikt dat de technische levensduur voorschrijft. Regelmatig controleren en uw eigen afweging maken is daarom ons advies.  Lopend want heeft afhankelijk van het basismateriaal van de lijn een technische levenduur van 2 tot 5 jaar.

Schoten en vallen vervangen.
Het maken van een nieuwe schoot en val gaat snel. U neemt de oude mee naar de winkel in Roermond en wij maken een nieuwe. Onze medewerkers zijn specialisten in het maken van knopen. Ze kunnen alle soorten knopen, takelingen en splitsen voor u maken. Vraag er naar in de winkel. Wanneer u wilt nemen we al het werk uit handen. U brengt uw schip en wij vervangen de betreffende schoten of vallen en een paar dagen later haalt u het schip weer op. Hier vind u de contactgegevens voor het maken van een afspraak.