Het bedrijf

Liefde is Watersport. U vaart wedstrijden, maakt tochten over de Nederlandse wateren of geniet u van een glaasje op het achterdek? Het maakt niet uit op welke manier u van de watersport geniet. Het is Liefde voor Watersport en Hermus Watersport kent die liefde.

“Liefde voor Watersport bij Hermus Watersport.”

Verleden

Als werknemer op een baggerschuit kwam Koos Hermus in contact met schippers die onderdelen voor hun schip nodig hadden. Een paar bakken onder het bed met daarin de eerste voorraad. Toen de baggerschuiten weg gingen, kwamen de watersporters en in 1962  was Koos Hermus Watersport één van de eerste watersport bedrijven in het Maasplassen gebied. We maken een flinke spong naar de jaren tachtig. Het gaat goed met de watersport en met het bedrijf dat inmiddels  is overgenomen door zoon Kees Hermus die met een duidelijke visie en veel werken een gezond bedrijf neerzet. Het winkelschip wordt verruild voor een winkelpand gelegen in een vaste haven kom.

Heden

Hermus Watersport is actief in een verschillende segmenten van de watersportmarkt. Er is een jachthaven, een watersport speciaalzaak en een technische servicedienst. Met een vaste klanten kring in een straal van honderd kilometer  krijgt het bedrijf een stabiele toeloop van watersporters. En bied werk aan  vijf mensen (vol- en deeltijd). Een gezellige groep mensen die watersport begrijpt. Doordat Emiel Hermus ( zoon van Kees en Leida Hermus) het familiebedrijf  heeft versterkt is er ruimte ontstaan voor meer specialisatie. Maar we zijn er nog niet, nieuwe medewerkers worden continu geschoold en onze specialisten blijven hun kennis toetsen.

Toekomst

Watersporters die een aantal jaren te gast zijn maken de veranderingen van jaar tot jaar mee. Er wordt geïnvesteerd in het havenpark, een vernieuwing waar we de komende jaren mee door gaan. Telkens een kleine stap vooruit.

“Jullie hebben altijd vakantie”

Het wordt vaker door watersporters gezegd. Hoewel we veel werken hebben ze gelijk. Het is heerlijk met watersport bezig te zijn. Uw hobby is onze hobby. Liefde voor… Watersport.